Tuzlu Çubuk Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Tuzlu Çubuk Tarifi, Tuzlu Çubuk nasıl yapılır
    tuzlu cubuk tarifi.jpg
    Malzemeler
    • 2,5 bardak un
    • 1 paket margarin
    • 1 fincan su
    • yarım kaşık tuz
    • 1 yumurta
    Üstü için:
    • 2 yumurta
    • yarım kaşık tuz

    Tuzlu Çubuk Yapılışı
    Un, hamur tahtasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır.

    İçine 1 yumurtanın sarısı, margarin ve tuz konur. Üzerine 1 fincan soğuk su dökülüp, iyice yoğrulur.

    Serin bir yerde 2 saat dinlendirildikten sonra 10 eşit parçaya bölünür.

    Her parçaların üzerine; önce bir, sonra iki avuçla bastırmak ve ovalamak suretiyle, serçe parmağının yarısı inceliğinde ve el uzunluğunda şekil verilir.

    Hafif ıslatılmış tepsiye dizilir.

    Üzerlerine, 2 yumurtanın çırpılmış sarıları sürülür ve azıcık tuz serpilir.

    Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

    İstenilen uzunlukta kesilip servis yapılır.