Türkiye Genelindeki Acemi Birklerinin Listesi Askerlik yapmayı bekleyen gençler, acemi birliğinde nerede görev yapacağını e-devlet şifresi ile girerek turkive.gov.tr den öğrenebilirler. Adres bilgilerine o sayfadan ulaşabilirler. Biz şimdi sizlere Türkiye'de bulunan bilinen tüm acemi birliklerinin bulunduğu iller ve komutanlıkların isimlerini sunacağız. Askerlik eğitiminin temel kısmının verildiği acemi birlikleri şunlar; 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı / AfyonKarahisar 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı / Amasya 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanlığı / Antalya Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı / Ankara Eğitim Merkezi MEBS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI / Ankara 1. Jandarma Er Eğitim Taburu / Aydın Bakım Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı / Balıkesir Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı Söğüt / Bilecik 2.Komando Tugay Komutanlığı /Bolu 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı / Bornova 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı / Burdur Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alayı / Gaziemir Veteriner Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Gemlik / Bursa 116.Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı / Çanakkale 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı Ezine / Çanakkale 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı / Erzincan 40. Piyade Er Eğitim Alayı / Isparta Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı / Isparta Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı / İskenderun İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Küçükyalı / İstanbul Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı Sarıyer / İstanbul Jandarma Muhabere Er Eğitim Tabur Komutanlığı Seferihisar / İzmir 125. Jandarma Er Egitim Alayi Safranbolu / Karabük 1. Jandarma Er Eğitim Taburu / Kastamonu 1.Komando Tugay Komutanlığı Melikgazi / Kayseri 6.ncı Jandarma Komando Er Eğt. Alay K.lığı / Kırkağaç Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı / Konya 2.Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburu / Manisa 8.nci Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı / Manisa 1.Piyade Er Eğitim Tugayı / Manisa Çavuş Egitim Tabur Komutanlıgı /Samsun 5. Piyade Er Eğitim Tugayı / Sivas 48. piyade Er Egitim Alay Komutanlığı /Tokat 2. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı / Zonguldak