mahir
Harbi Aktif Üye
Tepsi Böreği nasıl yapılır, Tepsi Böreği Tarifi
Malzemeler
Tepsi Böreğinin yapılışı
Malzemeler
- 1 tane ekmek hamuru,
- 100 gram beyaz peynir,
- 1 çay bardağı çiçek yağı,
- 1 yumurta, maydanoz, dereotu, tuz.
Tepsi Böreğinin yapılışı
- Hamur hafifçe açılır. Yağ döküldükten sonra yoğrulur.
- Sonra, içi yağlanmış tepsiye konur. Ortası kalın’, kenarları ince olmak üzere tepsinin hacmi kadar açılır.
- Beyaz peynir ufalanır. İstendiği kadar maydanoz ile dereotu doğranır. Yumurta ve tuz konulduktan sonra yoğrulur.
- Bu karışım, hamurun ortasına konur. Kenarları, üstüne kapanır. Sonra, bastıra bastıra tepsiye yayılır.
- Üstüne, sulandırılmış yumurta sarısı sürülür.
- Orta hararetli fırında 25 dakika kadar pişirilir.