Taze Soğanlı Dana Eti Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Özellikle kurban bayramında sadece kavurma yemek zorunda değilsiniz. İsterseniz bu güzel soslu yemeği yapıp ailenizle güzel bir bayram yemeği yiyebilirsiniz.

    Ayrıca bu yemeği sadece bayramda değil yılın muhtelif zamanlarında dört mevsim yiyebilirsiniz.

    Taze soğanlı dana eti nasıl yapılır? diyorsanız işte tarifimiz. Bu yemeğin yanında bir de ayran yaparsanız çok güzel olur. Ayrıca bu yemeği normal somunla yemek yerine fırından pide veya lavaş ekmeği alarak deneyin.

    Şimdi tarife başlayalım...

    taze-soganli-dana.jpg
    Malzemeler
    • 200 gram dana eti
    • Yarım demet taze soğan
    • 5-6 diş sarımsak
    • 1 fincan sıvıyağ
    Pişirmek için sos:
    • 1 tatlı kaşığı istiridye sosu (oyster)
    • 1 tatlı kaşığı soya sosu
    • 1 tutamcık şeker
    • 1 tutamcık zencefil
    • Birkaç yemek kaşığı tavuk suyu (bulyonla hazırlanmış da kullanılabilir)
    Marinat:
    • 1 yemek kaşığı soya sosu
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tutam karbonat
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 1 tutam tuz
    Taze Soğanlı Dana Eti Yapılışı
    1. Öncelikle marinat malzemelerini karıştırıp (karbonat ve nişastayı suda eriterek) eti karışımla ovalım. Marinatı bir torbaya koyup etleri de onun içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
    2. Wog tavaya 1 fincan sıvı yağ koyalım. Wogu yüksek ateşte, tavayı devamlı çevirip her yerine ateş gelmesini sağlayarak kullanmak gerekiyor. Yağın içine marinatıyla birlikte etleri koyun birkaç dakika pişirin. Yağını süzerek etleri alın.
    3. Aynı tavaya doğranmış yeşil soğan ve sarımsakları koyun. Bunları bir-iki dakika pişirip içine tavuk suyu ve etleri ilave edin. Azıcık tuz, şeker ve zencefil, birer tatlı kaşığı soya ve istiridye sosu ilave edin. Bir taraftan wogu çevirmeyi ihmal etmeyin.
    4. Etler güzelce pişince servis tabağına alın. Afiyet olsun.