Taze Meyve Jölesi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu cicozz tarafından paylaşıldı.

  1. cicozz

    cicozz Çocukluk cicozlarda saklı

    Taze Meyve Jölesi Tarifi - Taze Meyve Jölesi Nasıl Yapılır

    Malzemeler

    125 gr kayısı
    100 gr kiraz
    125 gr kırmızı frenküzümü (isteğe göre)
    100 gr çilek
    50 gr fruktoz
    1 limonun kabuğu (rende)
    0,5 tarçın çubuğu
    350 ml taze sıkılmış vişne suyu (taze yoksa hazır kullanılabilir)
    30 gr nişasta
    Biraz nane (süs için)
    2 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

    Yapılışı
    Meyveler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Çilek ve kayısı küçük küplere doğranır. Tüm meyveler şekerle karıştırılır ve 1 saat bekletilir.
    Limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu vişne suyu ile 5 dakika kaynatılır. Meyveler eklenir ve her şey tekrar 1 taşım kaynatılır. Tarçın çubuğu çıkarılır.
    Nişasta 3-4 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırılır. Ve kaynayan meyvelere eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
    1 büğük yada birkaç küçük kaseye boşaltılır ve soğutulur.
    Nane yaprağı ve pudra şekeri ile süslenilir.