Tavuklu Rulo Börek Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Tavuklu Rulo Börek Tarifi, Tavuklu Rulo Böreği nasıl yapılır
tavuklu rulo boregi.jpg
Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 su bardağı su (tavuk göğüslerini haşlamak için)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 adet tavuk bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Sıvıyağ

Tavuklu Rulo Börek Yapılışı
Tavuk göğüsleri 3 su bardağı su ile haşlanır.

Pişen göğüsler bir kaba alınarak minik parçalara bölünür ve tuz-karabiber-pulbiber ile tatlandırılır.
Tavuk göğüslerini haşladığınız su bir süzgeç yardımı ile süzülür ve içine 2 adet tavuk bulyon eklenerek soğumaya bırakılır.

Dikdörtgen fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır ve yufkalardan 1 tanesi tepsiye düzgün bir şekilde yayılır. Yufkanın tepsinin dışına taşan kısımları tepsinin kenarları boyunca düzgün bir şekilde içe kıvrılarak yufkanın tepsinin şeklini alması sağlanır.

Dikdörtgen şeklinde tepsiye yayılan yufkanın üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve ikinci yufka tepsiye yerleştirilir. İkinci yufkanın da tepsi dışına taşan kısımları birinci yufkada yapıldığı gibi tepsi kenarları boyunca düzgün bir şekilde içe kıvrılır.

İkinci yufkanın da üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve üçüncü yufka serilerek aynı işlemler tekrarlanır.

Üçüncü yufka da yerleştirilip yağlandıktan sonra önceden ısıtılmış ~175 derece fırında üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir.

Yufkalarınız kızardıktan sonra fırından çıkarılır ve (yufkalar soğumadan) üzerine soğumaya bıraktığınız tavuk suyu eşit bir şekilde gezdirilerek ıslatılır.

Hazırlamış olduğunuz tavuk harcı yufkaların üzerine yayılır ve yufkalar tepsinin uzun kenarı boyunca sarılarak rulo haline getirilir.

Rulo haline getirdiğiniz böreğin ek yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek tekrar fırına verilir.

Üzeri kızarana kadar fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst