Tavuklu Patlican

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    Tavuklu Patlican

    MALZEMELER
    1 kilo tavuk gogsu
    6 patlican
    3 domates
    4 sivri biber
    3 dis sarimsak
    1-2 kuru sogan
    karabiber
    kirmizi biber
    tuz
    kizartmak icin sivi yag

    YAPILIŞ TARİFİ
    Patlicanlari alaca kesip 1 parmak kalinliginda yuvarlak olarak kesip tuzlu
    suda bekletip,kizgin yagda kizartiyoruz. Kagit pecetede fazla yaglarinin
    gitmesi icin bekletiyoruz. Tavuk gogsunu kucuk kupler halinde kesip,kendi
    yaginda suyu cekinceye kadar kavuruyoruz. Kup kup dogradigimiz
    soganlari ,
    sarimsagi
    ve kestigimiz
    biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Biber ve soganlar
    diriligini kaybettiginde kup dogranmis domatesleride ekleyip pisirmeye
    devam ediyoruz.
    karabiber, kirmizi biber ve tuzu ekleyip dinlenmeye birakiyoruz.
    Bir borcama kizaran patlicanlarin yarisini 1 kat dosuyoruz. Arasina
    hazirladigimiz tavuk icini
    koyup ustune kalan patlicanlari ekliyoruz. Patlicanlarin ustune domates
    dilimleriyle susleyip..
    yarim bardaktan fazla su ekleyip
    firina veriyoruz. Yaklasik 20 dakika 180 -200 derece firinda pisirip
    servise hazir hale geliyor.