Tavuklu Kol Böreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Tavuklu Kol Böreği Tarifi, Tavuklu Kol Böreği nasıl yapılır
    kol-boregi.jpg
    Malzemeler
    • 2 adet yufka
    • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
    • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
    • 4 adet soğan
    • 1 tutam maydanoz
    • 2 adet yeşil biber
    • karabiber, pul biber, kekik
    • üzerine: susam, tuz
    • sosu için: 1 su bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • tuz

    Tavuklu Kol Böreği Yapılışı
    Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz. Eğer evde yapılmış veya kalmış pilav varsa bunu da kullanabilirsiniz. Yeşil soğanı ayıklayıp biberlerle birlikte doğruyoruz. Maydanozu da doğrayıp tuzunu, karabiberini, pul biberini ve kekiği koyup karıştırıyoruz. Diğer tarafta sosumuzu hazırlıyoruz. Bir kase içerisinde sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve tuzu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Yuvarlak yufkaları tezgahın üzerine üst üste koyup dört parçaya ayırıyoruz. Üçgen haline gelen kesilmiş yufkaları genişten dara doğru sarıyoruz, fırça yardımıyla her parçanın üzerine sostan sürüp pirinçli tavuk harcımızdan üzerine serpiyoruz. Dış kısmından başlayarak sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz. Bir ucundan başlayıp içe doğru kıvrım yaparak gül şeklinde sarıyoruz. Bitiş noktasını hamurun alt kısmına saklıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana diziyoruz. Üzerine içte kullandığımız sostan sürüyoruz. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapıyoruz.