Tavuklu Garam Masala Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Tavuklu Garam Masala Tarifi - Tavuklu Garam Masala nasıl yapılır

    Pakistan ve Hindistan mutfağından bir esinti

    Garam massala baharati:

    - Kisnis
    - kimyon
    - kirmizi biber
    - deniz tuzu
    - tarcin
    - kakule
    - defne yapragi
    - karanfil
    - aci kirmizi biber
    - aycicekyag

    Malzeme

    - 1 kg tavuk but
    - 2 yemek kasigi garam massala
    - 1 cay kasigi kimyon
    - 1 kirmizi chili
    - 4 dis sarimsak (ince kiyilmis)
    - 1 buyuk sogan (ince kiyilmis)
    - 1 cay kasigi kori
    - 2 yemek kasigi kisnis (pisirirken ve servis yaparken ustune serpistirmek icin)
    - yarim limon suyu
    - 1 yemek kasigi salca
    - 200 gr creme fraiche

    Tavuklu Garam Masala Yapılışı

    Tavuk butlarini iyi yikadiktan sonra tencereye alalim. Creme fraiche haric butun malzemeleri ekledikten sonra 2-3 yemek kasigi sivi yag ekleyin ve ocagi yakin. En dogru olani tavugu bir kac saat marine etmektir.

    Tavugun tam ustune cikacak kadar su ekledikten sonra ocagin altini kisip yaklasik 2 saat agir ateste pisirin. Tavuk yumusacik olacak ve cok az bir miktar su kalmis olacak. Su sos haline gelmis olmasi lazim. En son olarak creme fraiche ekleyip 1-2 dakika ocakta tutup alin. Sicak olarak servis yapin. Uzerine taze kisnis serpistirmeyi de unutmayalim!

    NOT: Bu yemek kesinlikle kisnis'siz olmaz ve pilavsiz servis yapilmaz.

    Simdi garam massala nedir diye merak edeniniz olmustur. Garam massala karisik baharat anlamina geliyormus.