Tavuklu Börek Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Tavuklu Börek Tarifi, Tavuklu Börek nasıl yapılır
tavuklu borek.jpg
Malzemeler
  • 4 çay fincanı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tane yumurta
  • Sıvıyağ, tuz
  • Alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
  • 1 çay fincanı pirinç
  • Tuz, karabiber
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
  • 1 yumurta, çörek otu

Tavuklu Börek Yapılışı
Öncelikle tavuk 1 tane, tavukgöğsünü yıkayıp haşlamaya bırakalım. Küçük bir tencerede, ayıklanıp yıkanmış pirinçleri de haşlanması için ocağa alalım.

Hamur yoğurma kabına, unu alalım, sonra sırası ile sirke, tuz, sıvıyağı ve yumurtayı kıralım. Ilık suyu ilave edelim hamur kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru dinlenmeye bırakalım, biz bu arada iç harcını hazırlayalım. Bunun için haşlanmış tavuğun etlerini didikleyelim. Haşlanmış pirinç ile karıştıralım tuz ve karabiberini ayarlayıp iyice karıştıralım.

Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane yardımı ile açalım, üzerine eritilmiş tereyağını sürelim, diğer parça hamuru da alıp tekrar yoğuralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine harçtan yeteri kadar koyalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180 derecelik ısıda, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst