Tavuklu Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Tavuklu Börek Tarifi, Tavuklu Börek nasıl yapılır
    tavuklu borek.jpg
    Malzemeler
    • 4 çay fincanı un
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 1 tane yumurta
    • Sıvıyağ, tuz
    • Alabildiği kadar ılık su
    İç harcı için:
    • 1 çay fincanı pirinç
    • Tuz, karabiber
    • 1 tane tavuk göğsü
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    Üzeri için:
    • 1 yumurta, çörek otu

    Tavuklu Börek Yapılışı
    Öncelikle tavuk 1 tane, tavukgöğsünü yıkayıp haşlamaya bırakalım. Küçük bir tencerede, ayıklanıp yıkanmış pirinçleri de haşlanması için ocağa alalım.

    Hamur yoğurma kabına, unu alalım, sonra sırası ile sirke, tuz, sıvıyağı ve yumurtayı kıralım. Ilık suyu ilave edelim hamur kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru dinlenmeye bırakalım, biz bu arada iç harcını hazırlayalım. Bunun için haşlanmış tavuğun etlerini didikleyelim. Haşlanmış pirinç ile karıştıralım tuz ve karabiberini ayarlayıp iyice karıştıralım.

    Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane yardımı ile açalım, üzerine eritilmiş tereyağını sürelim, diğer parça hamuru da alıp tekrar yoğuralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine harçtan yeteri kadar koyalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180 derecelik ısıda, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.