Tavuk Kızartma Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Tavuk Kızartma Tarifi, Tavuk Kızartma nasıl yapılır
    tavuk kizartma.jpg
    Malzemeler
    • 1 tane orta boy tavuk
    • Tuz ve biraz karabiber

    Tavuk Kızartması Yapılışı
    1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz. Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun.
    2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın. Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır.
    3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır. Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir. İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır.