Tavuk Germe Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Tavuk Germe Yemek Tarifi, Tavuk Germe Nasıl Yapılır
    tavuk-germe.jpg
    Malzemeler (1 kişilik)
    • 250 gram derisi alınmış tavuk kalça
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 4 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 diş dövülmüş sarımsak
    • Yarım çorba kaşığı salça
    • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
    • 2-3 dal taze kekik
    • Servis için: Patates kızartması, közlenmiş biber ve domates

    Tavuk Germe Yapılışı
    Baharatları ve tuzu karıştırıp, tavuğun her iki tarafına sürün. Zeytinyağı, limon suyu, salça ve sarımsağı bir kapta karıştırıp yine her iki yüzüne sürün. Daha sonra tavuğu, ızgarada ya da fırında pişirin. Piştikten sonra irice doğrayıp servis tabağına alın. Kekik dalları ile süsleyin. Közlenmiş biber, domates ve patates kızartması eşliğinde servis yapın.