Tatlı Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu LAL tarafından paylaşıldı.

  1. LAL

    LAL Moderatör

    Tatlı Börek Tarifi, Tatlı Börek nasıl yapılır

    Malzemeler
    • 4 su bardağı un
    • 2.5 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 kahve fincanı tozşeker
    • 1 kahve fincanı nişasta
    • 2 yumurta
    • 100 gr tereyağı
    • 2 çay bardağı süt
    • Yarım su bardağı yoğurt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 200 gr kaymak
    Şurup için
    • 5 su bardağı tozşeker
    • 3 su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • Üzeri için
    • 1 çay bardağı ince
    • çekilmiş antepfıstığı

    Tatlı Börek Yapılışı
    Unu eleyin. 2 çay bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. 15 bezeye ayırın ve avuç büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpiştirerek tüm yufkalar bitene kadar üçer yufkayı üst üste dizin. Üçlü yufka gruplarını önce merdane sonra oklavayla büyüklüğü kadar açın. Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın. Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin. Kalan yağı üzerine sürün. Kare şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın. Antepfıstığı serpiştirip servis yapın.

     
    Son düzenleme: 20 Mayıs 2012