Taş Köfte Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Taş Köfte Tarifi, Taş Köfte nasıl yapılır
    tas kofte.jpg
    Malzemeler

    100 gr nohut (ıslatılmış)
    500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
    500 gr koyun kıyma
    100 gr bulgur (orta boy)
    2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
    1 çay kaşığı zerdeçel
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet orta boy soğan
    (iri doğranmış)
    2 adet domates
    (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
    350 ml su
    2 adet orta boy patates
    (kalın elma dilimi doğranmış)
    Tuz, tane karabiber
    (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

    Taş Köfte Yapılışı

    • Nohutları süzüp, üzerine çıkıncaya kadar tekrar su ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak. pişirin. Nohutları süzün ve kabuklarını temizleyin.
    • Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdeçal, tuz ve karabiberi köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın.
    • Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. soteleyin.
    • Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 3-4 dak. pişirin.
    • Hafifçe karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
    • Köfte ve patatesleri yerleştirin. Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 15 dak. pişirin.
    • Kalan nohutları serpin ve 10 dak. daha pişirin. Sıcak servis yapın.