Talaş Böreği Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Malzemeler
talas boregi.jpg
  • 12 adet milföy hamuru
  • 200 gr.kuzu eti
  • 2 soğan
  • 1 kase bezelye
  • 1 tutam maydonoz
  • taze kekik
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber
  • sıvıyağ
  • Üzeri için:
  • susam
  • çörek otu

Yapılışı
İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın. Daha sonra sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine soğanı ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Sonrasında üzerine bezelye ve doğranmuış maydanozu ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra ocaktan alın.İç harç hazırlanınca bu iç harcı milföylere paylaştırın. Ve milföyleri zarf gibi kapatın. Börekleri yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serptikten sonra fırına vermeden önce bir süre bekletin. Daha sonra 170 derecelik çıtır çıtır olana kadar pişirin. Talaş böreği lezzetinde pratik bir börek…Çoçukların sevdiği bir börektir…
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst