Sütlü Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Malzemeler
    • 4 Yumurta
    • Yarım Çay B. Su
    • Yarım Çay B. Mısırözü Yağı
    • 1 Tatlı K. Tuz
    • Alabildiği Kadar Söke Un

    iç Harcı İçin:
    • 1 Kase Lor Peyniri

    Yaplışı
    sutlu borek.jpg
    Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Ardından tuzu, alabildiği kadar unu, mısırözü yağını ve suyu ekleyip yoğuruyoruz. Sert bir hamur elde edip 10 bezeye bölüyoruz. İncecik açtığımız hamurları tepsimizi yağlayarak üstüste büzerek yerleştiriyoruz.

    Beş kat olana kadar aralara yağ döküyoruz, beşinci katta lor peynirini koyuyoruz. Kalan beş hamuru da aralarını yağlayarak kapatıyoruz. En üste yağ döküyoruz ve böreğimizi kesiyoruz.