Susamlı Tavuk

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mayyak_uur tarafından paylaşıldı.

  1. mayyak_uur

    mayyak_uur Manyaq üyé

    Susamlı Tavuk

    Malzemeler:
    4 derisi ayıklanmış tavuk göğüs fileto (750 gr.)
    Terbiye sos için: 4 taze soğan
    5 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı susam
    1 1/2 çorba kaşığı şeker
    4 çorba kaşığı soya sosu (60 ml.)
    1/2 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye (100 gr.)
    3 çay kaşığı biber salçası (15 gr.) 2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml.)
    1 çorba kaşığı sirke
    3 çay kaşığı domates salçası
    Dileğe göre 3 çay kaşığı susam yağı
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    Kuru barbunya fasulyeyi sıcak suda 2 saat ıslattıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzün. Tavuk göğüslerini bir naylonun arasına koyup, döverek inceltin. Haşlanmış kuru barbunya, biber salçası, zeytinyağı, taze soğan, sarmısak, susam, şeker, soya sosu, tuz, karabiber, sirke ve domates salçasını robotun ana haznesinde karıştırın. İnceltilmiş tavuk göğüslerinin her iki yüzünü de hazırladığınız terbiye karışımıyla kaplayın ve üstleri kapalı olarak 1 saat bekletin. Dinlendirilmiş tavuk göğüslerini kokusuz ızgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pişirin ve yeşilliklerle servis yapın. Üzerlerine bir tutam daha susam serpin.

    afiyet olsun arkadaslar