Sosis Dolması

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    MALZEMELER
    250 gr ufak ufak doğranmış sosis
    1 adet ince kıyılmış soğan
    1/4 su bardağı kuru ekmek ufalanmış
    8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmiş
    karabiber
    tuz
    8 dilim pastırma
    2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
    6 adet ikiye bölünmüş arpacık soğanı
    1/4 su bardağı un
    3 su bardağı bira
    çok az et suyu
    500 gr mantar
    maydanoz doğranmış
    pişmiş makarna

    HAZIRLANIŞI
    Soğan, ekmek ufaklarıve sosisleri iyice karıştırın. Et parçalarını iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin. Sosis karışımını et parçaları arasında eşit olarak bölün. Sosisleri et dilimlerinin arasına koyup, rulo yapın. Her rulonun etrafına pastırma sarın. Etlerin ayrılmaması için kürdan sokun. Ruloları biraz kızartın. Arpacık soğanlarını ekleyin, un ve biranın yarısını karıştırıp bu karışımı etlerin üzerine dökün. Biranın geri kalanını et suyuna ilave ederek çırpın. Diğer tarafta etleri üzeri kapalı olarak 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. Mantarları maydanozu ekleyin 15 dakika pişirin. Makarnayla beraber servis yapın.