Somon ızgara tarifi

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Somon ızgara nasıl yapılır
    somon izgara.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)
    • 1 kg kuşbaşı doğranmış somon
    • 3 çorba kaşığı hazır teriyaki sos
    • Yarım çay bardağı soya sosu
    • 5-6 dal taze tarhun

    Yapılışı
    Somonu teriyaki sos, soya sosu ve tarhunla karıştırıp, birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Somonu çöp şişlere dizip, önceden 170 derecede ısıtılmış fırının ızgara ayarında 12-15 dakika pişirin.
    Filiz Çakmakçı'nın notu: Somonların suyunu çekip kurumasını önlemek için, ızgara yaparken 12-15 dakikayı geçirmemeye özen gösterin.