mahir
Harbi Aktif Üye
Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz Tarifi
Malzemeler
Sos Malzemesi
Şiveydiz yapılışı
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp
kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir
kapta yumuşayana kadar haşlayın.
Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız
ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin.
Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.
Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Malzemeler
- 250 gr Nohut
- 250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
- 1 Demet Taze Sarımsak
- 1 Kg Yoğurt
- 1 Su Bardağı Su
- Tuz
Sos Malzemesi
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Çay Kaşığı Haspir
Şiveydiz yapılışı
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp
kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir
kapta yumuşayana kadar haşlayın.
Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız
ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin.
Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.
Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.
Afiyet Olsun.