Şiveydiz nasıl yapılır

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz Tarifi

    Malzemeler
    • 250 gr Nohut
    • 250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
    • 1 Demet Taze Sarımsak
    • 1 Kg Yoğurt
    • 1 Su Bardağı Su
    • Tuz

    Sos Malzemesi
    • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    • 1 Çay Kaşığı Haspir

    Şiveydiz yapılışı
    Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp
    kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir
    kapta yumuşayana kadar haşlayın.

    Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız
    ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin.

    Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.
    Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.

    Afiyet Olsun.