Şiş Börek Mantı Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Şiş Börek Mantı Tarifi, Şiş Börek Mantı nasıl yapılır
    sis borek manti.jpg
    Malzemeler
    • nane, kuru tarhun
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çay bardağı erişte
    • 1 su bardağı mantı
    • 1 kase tuzlu süzme yoğurt
    • 1 su bardağı nohut
    • 1 kuru soğan
    • zeytinyağı
    • 1 avuç pirinç

    Şiş Börek Mantı Yapılışı
    Soğanı piyaz gibi doğrayın yağda bir iki döndürün. Üstüne haşlanan nohutu, pirinç, erişte ve mantıyı ekleyin. Üstüne su(sıcak) ekleyerek pişirin. Yoğurdu su ile biraz çırpın. Yemeğin suyundan biraz ekleyin ve ılıtıp yemeğe tekrar dökün. Tavada tereyağını kızartın ve üstüne tarhun ve nane ekleyin ve elde ettiğiniz sosu çorbaya ekleyin. Altını kapatın.