mahir
Harbi Aktif Üye
Şiş Börek Mantı Tarifi, Şiş Börek Mantı nasıl yapılır
Malzemeler
Şiş Börek Mantı Yapılışı
Soğanı piyaz gibi doğrayın yağda bir iki döndürün. Üstüne haşlanan nohutu, pirinç, erişte ve mantıyı ekleyin. Üstüne su(sıcak) ekleyerek pişirin. Yoğurdu su ile biraz çırpın. Yemeğin suyundan biraz ekleyin ve ılıtıp yemeğe tekrar dökün. Tavada tereyağını kızartın ve üstüne tarhun ve nane ekleyin ve elde ettiğiniz sosu çorbaya ekleyin. Altını kapatın.
Malzemeler
- nane, kuru tarhun
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı erişte
- 1 su bardağı mantı
- 1 kase tuzlu süzme yoğurt
- 1 su bardağı nohut
- 1 kuru soğan
- zeytinyağı
- 1 avuç pirinç
Şiş Börek Mantı Yapılışı
Soğanı piyaz gibi doğrayın yağda bir iki döndürün. Üstüne haşlanan nohutu, pirinç, erişte ve mantıyı ekleyin. Üstüne su(sıcak) ekleyerek pişirin. Yoğurdu su ile biraz çırpın. Yemeğin suyundan biraz ekleyin ve ılıtıp yemeğe tekrar dökün. Tavada tereyağını kızartın ve üstüne tarhun ve nane ekleyin ve elde ettiğiniz sosu çorbaya ekleyin. Altını kapatın.