Sindirimi kolay olan besinler

Soru & Cevap bölümünde yer alan bu konu Misafir tarafından paylaşıldı.

  1. Misafir

    Misafir Guest

    Sindirimi kolay olan besinler nelerdir, Sindirimi kolay olan besinler hangileridir

    Maydanozun bilinmeyen faydaları

    Maydanoz bitkisi sofraların vazgeçilmez besinlerinden biridir. Özellikle salatalara verdiği ayrı bir tatla insanın iştahını kabartan bu bitki bu güzel tadının yanında bazı hastalıklarada şifa bulmaktadır.

    İşte o hastalıklardan bazıları :
    A, B1, B3, ve C vitaminleri, kalsiyum ve demir içeren hoş kokulu maydanoz; et yemekleriniz, çorbalar, tuzlu pasta ve omlet, hatta pilavlarınız için güzel bir ekstradır.
    öbrek ve mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur. İki üç demet maydanozun köklerini 4 su bardağı su ile kaynatın. Sabah ve akşam birer çay bardağı için. Bol idrar söktüren bu çay aynı zamanda mesane ve böbrekte bulunan taşların düşmesine yardımcı olur.
    Yemekten sonra ağzınızda hoş bir koku olsun istiyorsanız, bir kaç adet maydanoz çiğneyebilirsiniz. Ayrıca ağır ve yağlı bir yemekten daha yeni kalktıysanız ve kendinizi rahatsız hissediyorsanız; yarım demet maydanozu bir demlikte kaynatıp az balla tatlandırdıktan sonra içine tercihe bağlı az miktarda limon sıkarsanız harika bir içecek ve hazmı kolaylaştırıcı bir şifa elde etmiş olursunuz.Maydanozun pişmişi de pişmemişi de uyku verir.

    Ayrıca bol maydanoz yemek, benzimizin rengini de düzeltir ve canlılık verir. Maydanoz suyu ile cilde kompres yapılırsa cilde canlılık verir.Maydanozun terletip, ateş düşürücü ve organizmayı zehirlenmelerden arındırıcı özelliği vardır.

    Bir avuç kök, bir litre suda kaynatılır. Eğer idrar söktürücü olarak kullanılacaksa dört bağ maydanoz ve dört su bardağı su birlikte kaynatılır. Üzerine limon ilave edilerek günde üç dört kez birer fincan içilir .Karaciğer işlevine yardımcı olması için de bu yöntem tatbik edilebilir. Kaynatmayı yoğunlaştırmak için ise bir litre suya bir avuç maydanoz tohumu da atılabilir. Kadınların sancılı geçen muayyen günlerinde bu çaydan günde bir bardak tüketilmelidir.

    Bir litre su ile büyük bir avuç yaprak demlenir. Bu çay yemeklerden sonra sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca haricen kompres, losyon gibi kullanılabilir.Büyük bir avuç taze maydanoz yaprağını bir litre suda kaynatarak elde edilen sıvı; astım, menopoz problemleri, öksürük, el ve ayak banyoları için kullanılır.Ağrılara, süt emziren kadınları göğüslerinin tıkanmalarında, böcek sokmalarında ve iltihaplarda yapraklarından lapa yaparak haricen yararlanılır.Taze maydanoz suyu böbrek, idrar kesesi ve idrar yolu iltihaplarını ve tahrişlerini yatıştırır.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 1 Ocak 2011