Sebzeli kuzu tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Sebzeli kuzu nasıl yapılır

    Kuzu eti bence lezzeti en güzel ettir. Tabi ki bazılarınız kokusundan rahatsız olabilirler ancak taze ve otlakta yetişen bir kuzunun etinin lezzeti harika oluyor. Güzel bir kuzu etiyle yapabileceğiniz çok güzel bir sebze yemeği tarifini sizlere takdim ediyoruz.

    sebzeli-kuzu.jpg

    Malzemeler (6 kişilik)
    • 750 gram iri parçalar halinde doğranmış kuzu eti
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 6 adet orta boy patates
    • 6 adet küçük boy soğan
    • 4 adet dolmalık biber
    • 2 adet kırmızıbiber
    • 4 diş sarımsak
    • 8 dal maydanoz
    • 1 çorba kaşığı biber salçası
    • Yeteri kadar sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı nane karabiber
    • Tuz, pulbiber, kekik, kimyon
    Sebzeli kuzu nasıl yapılır
    Tereyağını bir tavaya alıp, kuzu etini rengi dönene dek kavurun ve bir fırın kabına alın. Patates, soğan ve biberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları ve maydanozu ince kıyın. Doğradığınız malzemeleri etin üzerine ekleyin. Tuz, tane karabiber, pulbiber, kekik ve kimyon ilave edin ve harmanlayın. Salçayı 1 su bardağı sıcak suda açın ve yemeğin üzerine gezdirin. Malzemelerin seviyesine gelecek kadar sıcak su ilave edin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarıp ısıyı 170 dereceye düşürün. Bu şekilde 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Osmanlı Şırası ile servis edin.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015