Sebzeli Kuzu Gerdan Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Sebzeli Kuzu Gerdan Tarifi, Sebzeli Kuzu Gerdan nasıl yapılır
    sebzeli kuzu gerdan.jpg
    Malzemeler (205 kalori - 4 kişilik)
    4 adet kuzu gerdan 8 adet arpacık soğan
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 3 adet kııçük boy patates
    • 4 adet köy biberi
    • 2 adet defne yaprağı
    • 1 adet domates,
    • deniz tuzu
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 1 çay kaşığı tane karabiber

    Sebzeli Kuzu Gerdan Yapılışı
    Arpacık soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyin. Salçayı katın ve az su ilavesi ile salçayı açın. İçine kabuğu soyulup dörde bölünmüş patates, doğranmış biber ve defne yaprağını ilave edip, tüm malzemeyi şöyle bir çevirin. Kuzu gerdanı yerleştirin ve üzerine suyu gezdirin. Tane karabiber katın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, et yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu ayarlayın ve sıcak olarak servis yapın.