Sebzeli et sote nasıl yapılır

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Normal et sote yemeğinde sadece domates, soğan ve sarımsak kullanırız. Daha farklı bir lezzet tatmak isterseniz sebzeli et sote tarifi ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Eti sebzelerin tadıyla harmanladığımızda sonuç olarak nefis bir yemek ortaya çıkıyor. Bu yemeğin yanında dilerseniz pilav da yapabilirsiniz.

    Sebzeli-Et-Sote.jpg

    Malzemeler (4 kişilik)
    • Yarım kg kuşbaşı doğranmış et (yağsız)
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 adet soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 5 adet sivri biber
    • 1 adet kırmızıbiber
    • 1 adet havuç
    • 3 adet domates
    • Yeteri kadar tuz, karabiber
    Yapılışı
    Et ve suyu tencereye alıp, orta ateşte hafif yumuşayana dek pişirin. Zeytinyağı ekleyip 5 dakika daha pişirin. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ilave edin. Kabukları soyulup incecik doğranmış domates, ardından doğranmış havuç ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişmeye bırakın. Tuz ve karabiberini ayarlayın, ocaktan alın. 2-3 dakika dinlendirip servis yapın.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015