Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Sebzeli bulgur pilavı tarifi, Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır
    sebzeli bulgur pilavi.jpg
    Malzemeler (2 kişilik)
    • 1 su bardağı kepekli bulgur
    • 1 adet soğan
    • 1 su bardağı yeşil mercimek
    • 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet kırmızı biber
    • 2-3 adet yeşil biber
    • 2 adet sarımsak
    • yarım çay kaşığı tuz
    Sebzeli bulgur pilavı yapılışı
    Mercimeği yıkayıp, düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurup bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra karışıma salçayı ekleyip, 2 su bardağı ılık su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir başka tencereye kalan zeytinyağını alın. İnce kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri, ince kıyılmış sarnısakla birlikte 2-3 dakika çevirin. Renklerinin canlı kalması hem sebzelerin vitamilnerini koruması hem de güzel görünmesi açısından önemli! Pilavınız suyunu çektikten sonra sebzeleri ve mercimeği ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra demlenmeye bırakın.

    Not: Kepekli diyet bulgur, sert durum buğdayının kepeği üzerinde bırakılmış halidir. Kepeğin kan değerini ve kandaki yağları düşürücü etkisinin yanında, mide ve bağırsak kanserini önleyici yönü de bulunuyor. Özge Zeki