Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Sebzeli bulgur pilavı tarifi, Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır
    sebzeli bulgur pilavi.jpg
    Malzemeler (2 kişilik)
    • 1 su bardağı kepekli bulgur
    • 1 adet soğan
    • 1 su bardağı yeşil mercimek
    • 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet kırmızı biber
    • 2-3 adet yeşil biber
    • 2 adet sarımsak
    • yarım çay kaşığı tuz
    Sebzeli bulgur pilavı yapılışı
    Mercimeği yıkayıp, düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurup bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra karışıma salçayı ekleyip, 2 su bardağı ılık su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir başka tencereye kalan zeytinyağını alın. İnce kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri, ince kıyılmış sarnısakla birlikte 2-3 dakika çevirin. Renklerinin canlı kalması hem sebzelerin vitamilnerini koruması hem de güzel görünmesi açısından önemli! Pilavınız suyunu çektikten sonra sebzeleri ve mercimeği ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra demlenmeye bırakın.

    Not: Kepekli diyet bulgur, sert durum buğdayının kepeği üzerinde bırakılmış halidir. Kepeğin kan değerini ve kandaki yağları düşürücü etkisinin yanında, mide ve bağırsak kanserini önleyici yönü de bulunuyor. Özge Zeki

     
İlginizi Çekebilir