Satır Köftesi Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Satır Köftesi Tarifi, Satır Köftesi nasıl yapılır
    satir koftesi.jpg
    Edirne'ye özgü yöresel bir köfte tarifini siz hanımlarla paylaşıyorum.

    Trakya Bölgesi'nde özellikle Keşan yöresinde çok ünlü olan satır köftesi, diğer bütün bilinen köftelerden farklı. Satır köftesinin eti, satırların arasında inceltiliyor. Kıyma, küçük et parçaları görünümünde oluyor. Satır köftesi, biftek benzeri şekli ve özel kıyması ile Türk damak tadına da uygun.

    Malzemeler
    • 500 gr sinirsiz dana eti
    • 125 gr kuzu eti
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 adet ince kıyılmış yeşil biber
    • 4 diş ince doğranmış sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • ½ demet ince kıyılmış maydanoz

    Satır Köftesi Yapılışı
    Dana eti ve kuzu eti karıştırılarak satırla kıyma haline gelene kadar kıyılır. İçine kuru soğan, tuz, karabiber, kekik, yeşil biber, sarımsak ve maydanoz ilave ettikten sonra hepsi beraber karıştırılır. Tekrar satırla iyice kıyılır. İyice özleşen karışım düz tezgah üzerinde kare biçiminde inceltilir. Sonra ızgara teli arasında kömür ateşinde pişirilir. Servis ederken yanında ızgarada pişirilmiş domates, soğan ve biber ile servis edebilirsiniz.
     

Bu sayfa için etiketler

  1. satır köfte
  2. satır köfte tarifi