Sarıyer Böreği Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Sarıyer Böreği Tarifi, Sarıyer Böreği nasıl yapılır
sariyer boregi.png
Malzemeler
  • Baklavalık yufka
  • 200 gr.kıyma
  • 5 soğan
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Tuz karabiber
  • Üzeri için: 1 yumurta

Sarıyer Böreği Yapılışı
İlk olarak iç harcını hazırlayın. Bunun için dolmalık fıstıkları sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine soğanları da ekleyerek kavurun. Soğanların rengi dönünce üzerine kıymayı da ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bir kenarda bekletin. Baklavalık yufkalardan 2şer tane üst üste koyarak toplam 16 adet yufkayı kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirdikten sonra iç harcı yufkaların üzerine serpin. Rulo yaparak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün iç harç bitene kadar bu şekilde böreklerinizi sarın. En son üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet Olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst