Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Hakkında Bilgiler

Ömer
Yönetici
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Hakkında Bilgiler - Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir ?

Hastane yöneticisi (müdür), sağlık kurumlarında, çeşitli etkinliklerin, düzenlenme ve yürütülmesinde gerekli personel, araç ve gerecin sağlanması, sağlık ve muayene ücretlerini saptayacak eleman olarak yetiştirilir. Doktorlar, hemşireler ve sağlık personeliyle iyi ilişki kurabilen, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü ve soğukkanlı bireyler olmaları, ayrıca insanlara, yardım etmekten zevk duymaları gerekmektedir.

Programın Amacı: Sağlık kurumları işletmeciliği programının amacı çeşitli sağlık kurumlarının orta ve üst düzey yönetim kademelerinde çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Sağlık kurumları işletmeciliği programında matematik, bilgisayar, ekonomi, işletme, istatistik, hukuk, özgür kuramı ve tasarımı, tıbbi sosyoloji, sağlık işletmelerinde finansal yönetim, insan kaynakları yönetimi, sağlık politikası ve planlaması sosyal politika ve sağlık sigortacılığı, sağlık ve etik, koruyucu sağlık hizmetleri yönetimi gibi dersler okutulmaktadır. Bu programda bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir.

Gereken Nitelikler: Sağlık kurumları işletmecisi olmak isteyenlerin matematik ekonomi ve işletme konularına ilgili ve bu alanda başarılı, analitik düşünme, problem çözme,başkalarını etkileme ve yönlendirme yetenekleri gelişmiş, insanlarla iyi ilişkiler kurabilen kimseler olmaları gerekir. Yaratıcılık meslekte başarıyı artırabilir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Sağlık kurumları işletmeciliği programını bitirenlere "Sağlık Kurumları İşletmecisi (Yönetici)" ünvanı verilir. Sağlık kurumları işletmecisi sağlık kurumlarının personel ihtiyacının karşılanması, personelin verimli bir şekilde çalıştırılması, gereken araç-gereç vb. satın alınması, çalışmalarının planlanması ve etkin bir biçimde yürütülmesi gibi işleri yapar.

Çalışma Alanları: Sağlık kurumları işletmecileri kamu, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Emekli Sandığı, Bağkur, SSK gibi kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Sağlık kurumlarının özelleştirilmesi veya resmi kuruluşlarının çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi gereğinin giderek daha fazla hissedilmesi ile bu alanda eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinme artacaktır.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri


  1. BAŞKENT - SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
  2. ANADOLU - AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
118B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Üst