Reştiyye Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Reştiyye Tarifi, Reştiyye nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    • Un (4 su bardağı) 500 gr
    • Tulum peyniri 120 gr
    • Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr
    • Ceviz içi 120 gr
    • Yumurta 6 adet
    • Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr
    • Kırmızı pul biber
    • Maydanoz ½ demet
    • Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr
    • İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg

    Reştiyye Yapılışı
    Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
    Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin
    Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün
    Tavada tereyağını eritin İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin
    Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın
    Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın