Ramazan Pidesi Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Ramazan Pidesi Tarifi, Ramazan Pidesi nasıl yapılır

    Ramazan ayında aklımıza ilk gelen herhalde Ramazan pidesidir. Çoğumuz fırınlardan pidemizi alsak da bunu evde de yapabiliyoruz.

    Özellikle iftarda çorbanın yanında pide harika gidiyor. Bir kaç kez yaptıktan sonra kendi tarzınızı da oluşturmanız mümkün.

    Malzemeler
    • 250 mililitre su
    • 100 mililite süt
    • 1 paket instant maya
    • 5-6 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • Kararında tuz
    • Pide tabanı için kepekli un, yoksa pişirme kağıdı
    Üzeri için:
    • 1 yumurta sarısı
    • Çörek otu
    • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
    Ramazan Pidesi Yapılışı
    Orta boyuttaki bir sos tenceresine su ve sütü koyun ve bir müddet ısıttıktan sonra ocağın üzerinden alın. Şeker ve terayağını da tencereye ilave ettikten sonra malzemelerin hepsi eriyince kadar karıştırın. Daha sonra ayrı kaba maya, tuz ve 5 bardak suyu koyup unu yavaş yavaş karıştırın. Hamuru iyice yoğurun. Kararı kadar yoğurduktan sonra hamurun üzerine nemli bir havlu serin ve 45-50 dakika kadar hamurun mayalanmasını bekleyin. Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın. Daha sonra fırınınızı 180 dereceye alın ve bir fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı serip hamuru daire şeklinde açın ve pide şeklini alması için ellerinizde dokunmalar yapın. Başka bir kaba yumurta sarısını ve sıvı yağı ekleyin karıştırın. Bir yumurta fırçası ile hamurun üzerine karışımı sürün ve en son olarak üzerine çörek otu serpiştirin. Böylece fırına verin ve pideniz kızarıncaya kadar pişirin.

    ramazan-pide.jpg
    Temsili resim
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 29 Haziran 2016