Pratik Yaş Pasta Tarifi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Pratik Yaş Pasta Tarifi - Pratik Yaş Pasta Nasıl Yapılır
DrpSZ.jpg

Malzemeler

Pandispanya için

5 yumurta
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi

İç kreması için
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 paket biskrem bisküvi

Üstü için
Bir paket kakaolu Crem Ole
1,5 su bardağı soğuk süt
1 küçük parça fildişi çikolata veya ceviz
Islatmak için kabuklarını rendelediğimiz portakalların suyu

Hazırlanışı
1-Kek için önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından unu eleyip kabartma tozu ve vanilyayıda katarak karıştırıyoruz. Yağlanmış bir tepsiye ben yuvarlak borcam kullandım döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra çıkarıp soğumasını bekliyoruz. Süngerimsi bir pandispanyanız oluyor.
2-İç krema için biskremleri robotta parçalıyoruz. Bir tarafta krem şantiyi hazırlıyoruz. Portakal kabuğu rendesi, krem şanti vebisküvileri karıştırıyoruz.
3-Soğumuş olan keki ip yardımıyla ikiye bölüyoruz. Alt tabakadak keki portakal suyuyla ıslatıyoruz. Islatmış olduğumuz kekin üzerine hazırlamış olduğumuz iç kremayı döküp eşit şekilde yayıyoruz.Üzerine diğer kek parçasını yerleştiriyoruz. Üstünü portakal suyunun geri kalan kısmıyla ıslatıyoruz.
4-Crem Oleyi 1,5 su bardağı sütle karıştırıp yapıyoruz. Hazır olan cremoleyi en üste bir spatula yardımıyla yayıyoruz
Fildişi çikolatayı en üstte rendeliyoruz.
Afiyet olsun
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Üst