Portakallı Krem Karamel

Bebek Yemekleri bölümünde yer alan bu konu RayOfHope tarafından paylaşıldı.

  1. RayOfHope

    RayOfHope Üye

    Portakallı Krem Karamel Tarifi - Portakallı Krem Karamel Nasıl Yapılır?

    Malzemeler,
    • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 8 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Karamel Sosu için,
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı su

    Hazırlanışı,
    • Karamelini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alın.
    • Kısık ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin.
    • Karamel kaplarına hazırladığınız sosu eşit miktarda dökün.
    • Derin bir kâsede yumurtaları köpürene dek çırpın.
    • Üzerine süt, portakal suyu ve şekeri ilave edip karıştırın.
    • Sütlü karışımı karamel kaplarına eşit oranda dökün.
    • Orta derinlikte fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar suyla doldurun.
    • İçine karamel kaplarını yerleştirin.
    • 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
    • Piştikten sonra ters çevirip soğukken servis yapın.

    [​IMG]
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 2 Şubat 2010