Pirzola Tava

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    MALZEMELER
    10 parça kuzu pirzola (yağsız)
    4 adet orta boy domates
    6 adet sivri biber
    5 diş sarımsak
    1/2 adet limon
    100 gr tereyağı
    1 yemek kaşığı salça
    20 gr acı pul biber
    10 gr kara biber
    10 gr kekik
    1 bardak su (su bardağı)

    HAZIRLANIŞI
    Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.