Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta Tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta Tarifi, Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta nasıl yapılır
    pinar labneli.jpg
    Malzemeler
    -200 g Pınar Labne
    -3 su bardağı Pınar Süt
    -¾ su bardağı şeker
    -5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
    -1 adet pasta tabanı

    Baharatlar

    -5 adet karanfil
    -Bir tutam muskat rendesi
    -1 çubuk tarçın (kırılmış)
    -Ceviz büyüklüğünde taze
    zencefil (birkaç parça halinde)
    -1 defne yaprağı (kırılmış)
    -3-4 adet tane karabiber
    -½ paket vanilya

    Süslemek için:

    -kavrulmuş badem ve file badem
    -Çubuk tarçın
    -Meyve (yaban mersini vb.)

    Şurup için:

    -½ bardak su,
    -1 yemek kaşığı şeker
    -½ paket vanilya

    Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta Yapılışı:

    Baharatları küçük parçalar halinde sütün içine ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk. daha kaynatmaya devam edin. Sütü süzün, şeker ve 2-3 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin.

    Pasta tabanının ilk katını şurupla ıslatın, üzerine krema sürdükten sonra file badem serpin. Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun, kalan kremayı üzerine sürün. Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, yan tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.