Piliç Dolması Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Piliç Dolması Tarifi, Piliç Dolması nasıl yapılır
    pilic dolmasi.jpg
    Malzemeler
    • 3 tavuk göğsü eti
    • 50 gr kültür mantarı
    • 1 sarı biber
    • 1 kırmızı biber
    • 1 sivri biber
    • 1 soğan
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 5-6 taze soğan
    • Zeytinyağı
    • Tuz, karabiber

    Piliç Dolması Yapılışı
    Biberlerle, soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladı*ğınız harcı tavuk göğsü etinin içine doldurun. Tavada hafifçe kızartıp fırın tepsisine yerleştirin. Temizlediğiniz taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayarak tavukların üst kısımlarına serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.