Piliç çevirme tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Piliç çevirme tarifi, Piliç çevirme nasıl yapılır
    pilic cevirme.jpg
    Malzemeler
    • 1 adet bütün tavuk
    • 8 adet minik patates
    • 3 adet havuç
    • Tuz, karabiber
    • 1 çorba kaşığı susam
    Marine için:
    • 1 çorba kaşığı bal
    • Yarım limonun suyu
    • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Tuz, karabiber

    Piliç çevirmenin yapılışı
    Tavuğu yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Derin bir kapta bal, limon suyu, nişasta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun her tarafına sürün ve üzerini kapatarak buzdolabında 2-3 saat bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırının kızartma şişini, tavuğun ortasından boylamasına geçirin ve fırına yerleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek, tavuğun alt katına yerleştirin. Tavuk yarı yarıya piştiğinde susama bulanmış patatesleri ve iri doğranmış havuçları yağlı kağıdın üzerine dizin. Tuz, karabiber serpin. Tavuk iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.