Pİdelİ Yayla Kebabi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    Malzemeler:
    - 500 gr dana kıyma,
    - 5 adet pide,
    - 1 su bardağı yoğurt,
    - 2 diş sarımsak,
    - 4 adet domates,
    - 2 yemek kaşığı salça,
    - 1 adet kırmızı soğan,
    - 1 tatlı kaşığı sumak,
    - 1 yemek kaşığı tuzot,
    - 3 yemek kaşığı tereyağ,
    - 1 adet patlıcan,
    - 6 adet sivri biber.Yapılışı:
    Pideleriküp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağında soteleyin. Kalan yağ ile kıymayıkavurun. Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin. Tuzotu ekleyin.Sarımsağı ezip yoğurda katın. Patlıcan, domates, sivri biberleridilimleyip ızgarada pişirin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumaklaovun. Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin. Izgarasebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın. Arzuya göre üzerine kırmızıbiber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin.