Peynirli Samanyolu

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu Betül17 tarafından paylaşıldı.

  1. Betül17

    Betül17 denizimsi

    Malzemeler
    12 Dilim Tost Ekmegi
    100 gr Süt Kremasi
    100 gr Krempeynir
    Tuz,
    Karabiber
    80 gr Açik Renkli Havyar
    1/2 demet Dereotu
    200 gr Füme Somon Baligi

    Hardal
    Birkaç Adet Karides
    1 Limon
    Yapilis Tarifi
    Tost ekmeklerini kizartip bir firin izgarasinin üzerinde sogumalarini bekleyin. Yildiz seklindeki bir kurabiye kalibi ile sekiller çikarin. Her dilimden iki yildiz çikarmaya çalisin.
    Havyarli krema için süt kremasi ve krempeyniri karistirin. Kremayi tuz ve karabiberle tatlandirin. Karisimi bir sikma torbasinin içine doldurun. Yildiz ekmeklerin yarisina kremali karisimdan sikin. Üzerini havyar ve dereotu ile süsleyin.
    Somonlu krema için füme somonu krem peynirle birlikte blender veya mikserle çirpip püre haline getirin. Karisimi hardal ve tuzla tatlandirin. Kalan yildiz ekmeklerin üzerine somonlu kremayi sürün.
    Gerekirse karideslerin kabuklarini soyun. Kuyruk kisimlarini koparmayin. Limonu sicak su ile yikayip rendeleyin. Kalani ince dilimler halinde dograyip ardindan küçük parçalara bölün. Somonlu yildiz ekmekleri karides ve limon parçalari ile süsleyip servis yapin.
    Dilerseniz kremali karisimlari farkli malzemelerle de hazirlayabilirsiniz.
    Örnegin sevdiginiz baharatlari ekleyebilirsiniz.