Peynir helvası tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Peynir helvası nasıl yapılır

    Un helvasını her zaman yersiniz, bence artık farklı lezzetlere yönelip peynir helvasını tatmalısınız. Peynir helvası da mı olurmuş demeyin buyurun tarifimizi okuyun.

    peynir-helvasi.jpg

    Malzemeler (4 kişilik)
    • Yarım kg tuzsuz keçi veya koyun peyniri
    • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
    • 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
    • 1 su bardağı tozşeker
    • Süslemek için: Ceviz içi
    Peynir helvası yapılışı
    Keçi veya koyun peynirini yoğurma kabına elinizle ufalayın. İçine nişastayı katın ve elinizle iyice pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Tereyağını yapışmaz bir tavada eritin ve peynirli karışımı katıp, tahta bir kaşıkla kısık ateşte iyice kavurun. Rengi dönüp sararmaya başlayınca tozşekeri ilave edin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve servis tabağına çıkarın. Ceviz içi ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Bu tatlıyı tuzsuz Malatya peyniriyle de yapabilirsiniz.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015