Penil Protez Tedavisi Ameliyatı

naif
Moderatör
Penil Protez Nedir? Penil Protez Tedavisi nasıl uygulanır

Cerrahi müdahaleyle penisteki kavernöz cisimler içine, sertleşmeyi temin eden bir çift protez yerleştirme şeklinde bir tedavidir. Protez sertlik olmamasına bağlı cinsel ilişkide bulunamama sorununu tamamen çözecektir. Bunun dışında ejakulasyon (boşalma), orgazm veya cinsel arzu (libido) durumuna olumlu veya olumsuz hiçbir etkisi olmayacaktır. Cinsel ilişki sırasında eş ile hiçbir zorluk veya sıkıntı yaratmaz, hatta partner protez olduğunu bilmiyorsa farkına dahi varmaz.

ÇEŞİTLERİ NEDİR
Çeşitleri mevcuttur.Ancak temel olarak iki tiptir. Eğilip bükülebilir ve şişirebilir protezler. Çok parçalı şişirebilir protezler fizyolojik duruma daha uygun, ancak mekanik arıza yapma şansı yüksek, eğilip bükülebilir protezler ise devamlı sert olması nedeni ile fizyolojik duruma uygun olmayan ancak mekanik arıza şansı bulunmayan protezlerdir. Penil protez tipinin seçiminde hasta ve eşiyle avantaj-dezavantajları çok ayrıntılı olarak tartışıldıktan sonra birlikte karar verilmelidir.

PROTEZ KİMLERE TAKILMAZ
İdrar yolu enfeksiyonu olan hastalara bu uygulama yapılmaz. Ereksiyon oluşturacak nörolojik sebepler ortadan kaldırılmadan ameliyatı gerçekleştirmemiz mümkün değildir. Ayrıca alerjik bünyesi olanlara da bu ameliyatı yapamıyoruz. Çünkü alerjisi olan kişi vücuda başka bir madde kabul edemeyeceği için protezin takılması sakıncalı olur. Yaşı çok ileri olanlara, 70li yaşların ilerisinde olanlara bu protezi takmayı tercih etmiyoruz. Ayrıca kişinin bu ameliyatı olmadan önce eşinin onayını almış olmasına özen gösteriyoruz. Eğer eşinin onayını almazsa ameliyatı kabul etmiyoruz. Diyabetikse, kardiyolojik sorunu varsa kardiyoloğunun onayını almadan ameliyatı yapmıyoruz.

PROTEZ AMELİYATI NE KADAR SÜRÜYOR
Hasta ameliyata girdiği gün bile hastaneden çıkabilir. Ama yaşı ve diğer vücut fonksiyonları uygun değilse bir gün yatırılır. Örneğin hasta diyabetikse bir gün hastanede kontrol altında tutmak istenir. Ameliyat gününden bir gece önce akşam hastaneye yatan kişi sabah ameliyat edilir. Ameliyathanede ilk hasta olmasına özen gösterilir.Çok hassas bir ameliyat olduğu için mikrop kapmaması açısından böyle bir uygulamaya gerek duyulur. Ameliyat bir saat civarında sürer ve genel anestezi yapılır. Bazen narkoz alamayacak durumda olan hastalara lokal anestezi de yapılabilir.

RİSKLERİ VAR MIDIR
Çok seyrek görülmekle birlikte protez tedavisi tamamen risksiz değildir. Geçici idrar tutulması, enfeksiyon, vücudun protezi reddetmesi ve anestezi komplikasyonları, bazı tiplerde protezin mekanik arızaları ameliyatı takiben görülebilir. Bu sayılan komplikasyonlar çok seyrek görülen sorunlardır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Üst