mahir
Harbi Aktif Üye
Patlıcanlı kebap nasıl yapılır, Patlıcanlı kebap tarifi
Malzemeler
Yapılışı
Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur. Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir. Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır. Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir. Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir. Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir. Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın. Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir. Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir. Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk. bekletilir.
Malzemeler
- 1kg. az yağlı kıyma
- 2kg. patlıcan( uzun patlıcan)
- 1kg.domates
- 500gr. Yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur. Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir. Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır. Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir. Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir. Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir. Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın. Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir. Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir. Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk. bekletilir.