Patatesli ve Sütlü Ekmek Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Patatesli sütlü ekmek mi olurmuş dediğinizi duyar gibiyim ama bu tarif sizi hem şaşırtacak hem de farklı bir deneyim yaşamanıza sebep olacak. Doyurucu ve kolay olması sabah kahvaltısı için patatesli ekmeği tercih edilir hale getiren en büyük etmen. Özellikle Afyon ve Konya civarlarında oldukça yaygın olarak yapılan patatesli ekmek tarifi kahvaltılık değişik tatlar arayanlar için farklı bir seçenek olacaktır diye düşünüyorum. Gelin şimdi patatesli ve sütlü ekmek tarifi nasıl ona bir bakalım.
Patatesli ve Sütlü Ekmek

Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 kap haşlanmış rendelenmiş patates
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Yarım kap + 1 kaşık süt (soğuk olmasın)
  • 1 tatlı kaşığı süt tozu (tercihe bağlı)
  • 1çay kaşığı tuz
  • 2 kap un
  • 1 + 1/2çay kaşığı instant maya

Patatesli ve Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır​

Malzemeleri sırası ile ekleyip, normal ekmek ayarında hamurumuzu yoğurun ve küçük somun boyutunda bezeler oluşturduktan sonra, fırınınızın medium kabuk rengi ayarları ile pişirin. Ekmeğimizde süt ve patates olduğundan dolayı saklama ömrü uzun olacaktır. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Yalnızca 2 kap un ve bir kap haşlanmış patates ile pofuduk büyük bir ekmek oraya çıkıyor. Afiyet olsun.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst