Patatesli Pirzola Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Patatesli Pirzola Tarifi, Patatesli Pirzola nasıl yapılır
    pirzola.jpg
    Malzemeler
    • 3 çorba kaşığı kekik
    • 4 diş sarımsak
    • 12 pirzola
    • Bir miktar yağ
    • Karabiber, tuz
    • 2 adet soğan
    • 600 gram fasulye
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım çay bardağı limon suyu
    • 600 gr haşlanmış patates

    Patatesli Pirzola Yapılışı
    1. Sarımsakları soyup ezin. Bir kasede yağ, sarımsak, kekik ve limon suyunu karıştırın.
    2. Eti büyük kaseye alıp karışımın yarısını üzerine dökün.
    3. Fırını 175 derecede ısıtın. Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimleyin.
    4. Bir fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız sarımsaklı karışımın kalanını patateslerin üzerinde gezdirin. Patatesi fırına verip 60 dakika kadar pişirin.
    5. Pirzolayı sarımsaklı karışımın içinden alıp bir tavada kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    6. Bir diğer tavada margarini eritip soğanları kavurun. Fasulyeyi ayıklayın ve tavaya ekleyip kavurun. Dilerseniz fasulye kavurmasına domates ve biber de ekleyebilirsiniz.
    7. Pirzolayı servis tabaklarına paylaştırın. Patates ve fasulyeyi tabaklara ilave edin.