deep
Harbi Aktif Üye
Patatesli börek nasıl yapılır? Patatesli Börek Tarifi
MALZEMELER
Patatesli Yapılışı
Patatesleri minik minik küp olacak şekilde doğrayın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, soğan(küçük doğranmış veya 2-3 tane büyüklüğüne göre pırasa koyabilirsiniz. Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve yayın. Üzerine de 1 yumurtayı çırpıp her yerine gelecek şekilde sürün. Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun..
MALZEMELER
- 3-4 tane patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 tane yumurta(içine)
- 1 tane yumurta(üstüne)
- 1-2 tane soğan(pırasada koyabilirsiniz)
- Maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- Baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
- 1,5-2 su bardağı un
Patatesli Yapılışı
Patatesleri minik minik küp olacak şekilde doğrayın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, soğan(küçük doğranmış veya 2-3 tane büyüklüğüne göre pırasa koyabilirsiniz. Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve yayın. Üzerine de 1 yumurtayı çırpıp her yerine gelecek şekilde sürün. Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun..