Patates tatlısı tarifi

Patates tatlısı tarifi, Patates tatlısı nasıl yapılır
patates tatlisi.jpg
Malzemeler
  • 4 orta boy patates
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 6 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:
  • 1 litre su
  • 1 kg tozşeker
  • Yarım limonun suyu
Patates tatlısının yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Orta boy bir tencereye su ve yağı koyup kaynatın. İrmik ile unu karıştırıp kaynayan suyun içine ilave edin. Kısık ateşte hamuru haşlayın. Haşlanan hamuru soğumaya bırakın. Rendelenmiş patatesi ilave edip yoğurun.
Kabartma tozu ve yumurtaları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru sıkma torbasına doldurup, yağlanmış tepsiye belirli aralıklarla sıkın. 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen hamurun üzerine soğumuş şerbeti dökün. Hamur şerbeti çekene dek bekletip, servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst