Kehkeşan
Üye
Patates tatlısı tarifi, Patates tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler
Şerbeti için:
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Orta boy bir tencereye su ve yağı koyup kaynatın. İrmik ile unu karıştırıp kaynayan suyun içine ilave edin. Kısık ateşte hamuru haşlayın. Haşlanan hamuru soğumaya bırakın. Rendelenmiş patatesi ilave edip yoğurun.
Kabartma tozu ve yumurtaları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru sıkma torbasına doldurup, yağlanmış tepsiye belirli aralıklarla sıkın. 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen hamurun üzerine soğumuş şerbeti dökün. Hamur şerbeti çekene dek bekletip, servis yapın.
Malzemeler
- 4 orta boy patates
- 1 litre su
- 1 çorba kaşığı margarin
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı irmik
- 6 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1 litre su
- 1 kg tozşeker
- Yarım limonun suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Orta boy bir tencereye su ve yağı koyup kaynatın. İrmik ile unu karıştırıp kaynayan suyun içine ilave edin. Kısık ateşte hamuru haşlayın. Haşlanan hamuru soğumaya bırakın. Rendelenmiş patatesi ilave edip yoğurun.
Kabartma tozu ve yumurtaları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru sıkma torbasına doldurup, yağlanmış tepsiye belirli aralıklarla sıkın. 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen hamurun üzerine soğumuş şerbeti dökün. Hamur şerbeti çekene dek bekletip, servis yapın.