Papaz yahni tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Papaz yahni nasıl yapılır?
    papaz yahni.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)

    • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Yarım kg arpacık soğan
    • 1 adet çubuk tarçın
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 6 dal maydanoz
    • Tuz, karabiber

    Yapılışı
    Arpacık soğanları temizleyip kenara alın. Eti, düdüklü tencereye alıp ocağa oturtun. Suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı ve arpacık soğanı ilave edip, 5 dakika kavurun. Salçayı suyla açıp tencereye ilave edin. Tarçını tencereye katın. Tuzunu ve karabiberini ayarladıktan sonra tencereyi ocağa oturtun. Orta ateşte düdüklü tencerenin 2'inci kademe ayarında buhar çıkana dek pişirin.
    Buhar çıkmaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirip, 20 dakika pişirin. Sürenin bitiminde ocağı kapatıp, tencereyi buhar tahliye ayarına getirin ve buharı tamamen çıkarın. Aç butonuna basarak tencereyi açın. Kıyılmış maydanozu yemeğe ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın. Elif Korkmaz