Paket Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Paket Kebabı Tarifi, Paket Kebabı nasıl yapılır
    paket kebabi.jpg
    Malzemeler
    • 1 Adet tavuk göğsü
    • 3-4 Adet sibri biber
    • 2-3 Adet taze soğan
    • 250 gr mantar
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • 3 Diş sarımsak
    • 1 Tatlı kaşığı kekik
    • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
    • Alüminyum folyo
    • Yağlı kağıt
    • Tuz

    Paket Kebabı Yapılışı
    • Tavuk göğsünü kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
    • Sıvı yağda rengi değişene dek sote edin.
    • Tavuk etleri hafifçe yumuşadığında iri doğranmış taze soğanları, sivri biberleri ve sarımsakları ekleyip, kavurmaya devam edin.
    • 1 dakika sonra uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyin.
    • Mantarlar bıraktıkları suyu çekince tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, ince kıyılmış dereotunu, maydanozu, tuzu ve kekiği ekleyip ateşten alın.
    • Yağlı kağıdı iri kalp şeklinde kesin.
    • Kağıdı bir tabağa yerleştirip içine sebzeli harcı koyun.
    • Kağıdın bir tarafını diğer taraf üzerine yarıdan katlayıp, oyuntu kısmından başlamak üzere alta doğru kıvırın.
    • Yağlı kağıdı alüminyum folyoya sararak tepsiye dizin.
    • Kızgın fırında 15-20 dakika pişirin.
    • Fırından alıp, ortadan keserek servis yapın.

    Afiyet Olsun