Otlu Tava Böreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Otlu Tava Böreği, Otlu Tava Böreği nasıl yapılır
    otlu tava boregi.jpg
    Malzemeler
    • Hamuru için: 2 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Aldığı kadar su
    • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    • 1 çorba kaşığı çörekotu
    • Harcı için: Birer demet semizotu, dereotu ve maydanoz
    • 300 gram tuzsuz beyaz peynir

    Otlu Tava Böreği Yapılışı
    Harç için kıyılmış semizotu, dereotu, maydanoz ve ufalanmış peyniri karıştırın.

    Hamur için un, yumurta ve tuzu karıştırın. Azar azar su ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirip, hamuru ikiye bölün. Bir parça hamuru ara sıra unlayarak merdane yardımıyla açın. Üzerine tereyağı sürüp rulo şeklinde katlayın. Daha sonra helezonik şekilde katlayıp, elinizle üzerine bastırın. Merdane ile iki servis tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına peynirli harçtan yerleştirip, kenarlarını üzerine doğru bükerek katlayın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çörekotu serpip, Tava da önlü arkalı pişirin. İlık olarak servis yapın.

    Elif Korkmazel'e ait tarifidir.
     
    Son düzenleme: 10 Haziran 2012