Oktay Usta Pasta Tarifleri

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Oktay Usta Pasta Tarifleri
    VANİLYALI PANDİSPANYA:

    Malzemeler:
    8 yumurta
    5 çorba k.un
    11 çorba k.toz şeker
    yarım çay b.sıcak su
    1 p.vanilya

    HAZIRLANIŞI:
    8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır. toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene kadar çırpılır.kalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak köpürtülür.daha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya, ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir.hazırlanan pandispanya hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede yaklaşık 40 dk. pişirilir.içinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir pandispanya. Bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve kremalarla zenginleştirebilirsiniz. Biz ara katlarını şekerli su ile ıslattık.Daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişne ile ara katları lezzetlendirdik.