Oktay Usta Pasta Tarifleri

Ömer
Yönetici
Oktay Usta Pasta Tarifleri
VANİLYALI PANDİSPANYA:

Malzemeler:
8 yumurta
5 çorba k.un
11 çorba k.toz şeker
yarım çay b.sıcak su
1 p.vanilya

HAZIRLANIŞI:
8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır. toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene kadar çırpılır.kalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak köpürtülür.daha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya, ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir.hazırlanan pandispanya hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede yaklaşık 40 dk. pişirilir.içinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir pandispanya. Bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve kremalarla zenginleştirebilirsiniz. Biz ara katlarını şekerli su ile ıslattık.Daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişne ile ara katları lezzetlendirdik.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst